Stanje naročila
Fotokioski
Informacije
08 205 91 91

Moj uporabniški račun

Prosim izberite...
Ob odjavi se iz varnostnih razlogov izbrišejo vsi neshranjeni projekti in vsebina vaše košarice.
Otrok stoji poleg mize. Nad njim visi tabla z različnimi majhnimi fiksnimi posodicami, v katerih so pripomočki za pisanje in ustvarjanje.

Ustvarjalni nasveti

Šik tabla za pisanje in shranjevanje šolskih potrebščin.

Lastno izdelana tabla je osebni pripomoček, ki si ga lahko učenci oblikujejo sami. Ne le, da jim bo tabla v pomoč pri šolskih opravkih, tudi zabava med izdelovanjem je zagotovljena.

Namesto da bi pisala, škarje, čopiče in ostale potrebščine odlagali na mizo, lahko uporabite tablo s posodicami. Tako bodo vse potrebščine shranjene nad mizo, kar bo ne le varčno s prostorom, ampak tudi dekorativno. Tablo oblikujte skupaj z otroki in jo s pomočjo različnih škatel in drugih možnosti shranjevanja prilagodite njihovim individualnim potrebam. Z osebnimi fotografijami, okraski in pisanimi poudarki bo tabla za pripomočke še bolj unikatna in zanimiva.

Na mizi ležijo kartonske škatle, škarje, ravnilo, svinčniki in barvni svinčniki, fotografije in prazna škatla za mleko.
Poleg materiala in pripomočkov za izdelavo boste potrebovali tudi osebne posnetke v obliki takojšnjih fotografij.

Za izdelavo potrebujete:

  • veliko MDF ali leseno ploščo
  • tri do štiri takojšnje fotografije različnih velikosti, ki jih lahko hitro in enostavno natisnete na CEWE Fotokiosku v vaši bližini
  • škarje
  • ravnilo
  • svinčnik
  • rezalnik/nož
  • pištolo za vroče lepilo
  • prazna embalaža (na primer škatla za mleko)
  • kartoni različnih barv

V našem primeru smo za leseno desko izbrali velikost 40 x 60 centimetrov. Velika škatla je velika 19,5 x 23,5 cm, srednja 24 x12 cmin majhna 15 x 10 cm.

Roke, ki režejo kartonsko škatlo z nožkom in ravnilom. Na mizi je več pripomočkov za ustvarjanje.

Najprej naredite vse posodice.

Škatlice lahko sami zložite iz kartona, pri čemer zadnji in zgornji del pustite odprt, saj boste tja kasneje dali pisala in druge stvari. Lahko pa na prazne posode nalepite barvni karton.

Roke pritrjujejo fotografijo, na kateri so prikazane barve za ustvarjanje, na kos kartona. Na mizi so različni ročno izdelani izdelki.

S fotografijami jo naredite še bolj osebno.

Prepustite se ustvarjalnosti: uporabite fotografije, ki prikazujejo otroške spomine pomešane s fotografijami in risbicami šolskih potrebščin, ter z obojimi okrasite posamezne posodice. Na [takojšnje fotografije][cp-photos:onsite-photos] lahko na CEWE Fotokiosku dodate barvno obrobo preden jih natisnete. Motive nalepite neposredno na posodice ali pa najprej na nekoliko večji kos kartona kot podlago.

Roke držijo držalo za čopiče z otroško fotografijo nad tablo. Na mizi so različne potrebščine za ustvarjanje.

Najprej izdelajte, nato še prilepite.

Bolj zapletene možnosti za shranjevanje, kot je na primer držalo za čopiče, je treba najprej sestaviti, preden jih pritrdite na škatlo za pripomočke. Za izdelavo te posodice prilepite kos papirja na nekoliko manjši kos kartona. Na to postavite škatlo s fotografijo. Nato nanjo pritrdite zvezdo ali kak drug simbol iz kartona.

Roke nanašajo lepilo na posode s pištolo za vroče lepilo. Spodaj je posoda z že priloženimi različnimi posodami.

Na tabli

S pištolo za vroče lepilo pritrdite posamezne posodice na tablo. Lepilo nanesite na tri strani in vsako škatlo z odprto stranjo navzgor za nekaj sekund pritisnite na ploščo. Nasvet: Pred lepljenjem najprej postavite vse posode na ploščo, da preizkusite kakšna razporeditev vam najbolj ustreza.

Roke stiskajo škatlo na posodo. Na njej je prilepljena fotografija šolarja.

Moja miza, moja pisala

Šolarjeve fotografije se lepo prilegajo šolskim potrebščinam nad mizo. Barvni rob fotografije je lep kontrast modri škatli. Fotografije z lepilom pritrdite na posodice a tabli. Za nekaj sekund jih močno pritiskajte, dokler se vse skupaj ne posuši.

Vse, kar potrebujejo šolski otroci

Roke odložijo zvezek v posodo na posodo. Na njej je fotografija šolarja.
Na njej je celo prostor za zvezke.

Poleg pisal in manjših šolskih potrebščin lahko otroci v večje posodice odlagajo tudi zvezke in beležke. Namig: Uporabite dva vijačna kavlja in leseno palčko, da boste lahko kasneje pospravili majhne zvitke. Nanj lahko enostavno nalepimo želeno dolžino lepilne folije ali traku.

Veliko zabave med ustvarjanjem!