Stanje naročila
Fotokioski
Informacije
08 205 91 91

Moj uporabniški račun

Prosim izberite...
Ob odjavi se iz varnostnih razlogov izbrišejo vsi neshranjeni projekti in vsebina vaše košarice.
Izvedba stene spominov

Kreativni nasveti

Dekorativni DIY nasvet: stena najlepših spominov

Ureditev fotografij v obliki stenske dekoracije ponuja popolno rešitev za kreativno izpostavitev družinskih fotografij, fotografij prijateljev, hišnih ljubljenčkov in posebnih dogodkov. Predstavljamo vam nekaj nasvetov in trikov za ustvarjanje dinamičnih foto stenskih dekoracij. Naše ideje vas bodo zagotovo navdušile in spodbudile k ustvarjanju.

Katere fotografije izbrati?

Če želite ustvariti najlepšo steno spominov, se morate zanesti le na svoj okus. Dobra novica je, da lahko vse svoje fotografije po želji kombinirate. Če želite še bolj eleganten izgled celotne stenske dekoracije, lahko fotografije dopolnite s posterji in drugimi umetniškimi deli. Lahko se poigrate tudi z različnimi formati fotografij za še večji učinek dinamike in razigranosti. Izberete lahko tudi tematske fotografije, ki se nanašajo na določeno temo, kot so letni časi, vaši otroci ali njihove počitnice. Izrazite svoj ustvarjalni jaz in predstavite svoje najljubše fotografije.

5 nasvetov za popolno stensko foto dekoracijo

Za popolnost in edinstvenost vašega doma je pomembna kombinacija fotografij in celosten izgled stenskih dekoracij. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 možnosti kreativne izpostavitve vaših fotografij v obliki čudovitega stenskega dekorja.

Ureditev fotografij v obliki stenske dekoracije ponuja edinstveno rešitev za kreativno postavitev družinskih fotografij, fotografij prijateljev, hišnih ljubljenčkov in posebnih dogodkov. Predstavljamo vam nekaj nasvetov in trikov za ustvarjanje dinamičnih foto dekoracij. Naše ideje vas bodo zagotovo navdušile in spodbudile k ustvarjanju.

peterburško obešanje
Pri peterburškem nanizanju (ali salonskem) se različne fotografije v okvirju povežejo v celostno umetniško delo.

2. Stena spominov z okrasnim sporočilom

Pri ustvarjanju foto stene spomiov poleg fotografij upoštevajte tudi ozadje, ki je vsaj tako pomembno kot izbor samih fotografij. Svoje fotografije lahko razporedite okoli stenske svetilke in jim tako zagotovite ugodno osvetlitev. Druga možnost dekoracije je, da spomine okrasite z napisi, za kar boste potrebovali dodatno barvo.

Kombinacija fotografij in stenske poslikave
Za vizualno raznolikost lahko izdelavo foto stene kombinirate s stensko poslikavo ali z drugimi dekorativnimi elementi.

3. Vogalna stena spominov

Če vam primanjkuje prostora za ustvarjanje stenske foto dekoracije, je smiselno uporabiti vogale prostorov. Robovi in ​​vogali lahko ustvarijo izjemen učinek. Na eno steno vogala lahko razobesite fotografije s partnerjem na začetku zveze ali na poročni dan, na drugo stran pa fotografije vaših otrok ali hišnih ljubljenčkov. Oblikovanje stenske foto dekoracije nima meja in seže do kamor seže vaša ustvarjalnost.

Vogalna stenska foto dekoracija z družinskimi fotografijami
V primeru manjših stenskih površin se lahko stena spominov razteza čez vogal prostora, kar naredi vzdušje v prostoru še bolj očarljivo.

4. Večdelna stenska dekoracija

Osupljiva različica razporeditve fotografij je, ko je motiv stenske dekoracije razdeljen na dva ali več delov. Enakomerne razdalje ustvarijo edinstveno vizualno izkušnjo. Steno spominov lahko ustvarite tudi tako, da postavite različne fotografije v določenem vrstnem redu. Naše večdelne stenske dekoracije je mogoče naročiti v številnih različnih formatih - poskrbljeno za vse okuse.

Fotografija v obliki štiridelne stenske dekoracije
Pri večdelni stenski dekoraciji se en motiv razširi na več delov. Na ta način dosežemo osupljiv izgled stenske dekoracije vašega doma.

5. hexxas

Šestkotne ploščice spominov - hexxas - s svojim videzom, ki lomi oblike doda prostoru izjemen izgled in raznolikost. Izbirate lahko med dvema načinoma prikaza motiva; vaša fotografija razdeljena na več majhnih delov ali vsaka fotografija na svoji ploščici. Zaradi magnetnega pritrjevanja je dekoracija praktična, saj ne poškoduje stene, postavitev hexxas ploščic pa lahko poljubno spreminjate.

Stenski dekor hexxas
Modna stenska dekoracija hexxas v trendi šestkotni obliki.

Paleta ustvarjalnih idej

Stenske dekoracije, ki jih je mogoče po želji prilagajati, prikazujejo osupljiv in dinamičen izgled. Uporabite praktične podlage za posterje, namesto da uokvirjene fotografije pritrdite na steno, saj jih je težje hitro zamenjati in prestavljati. Manjše fotografije lahko pritrdite na barvno leseno podlago s kovinskimi sponkami ali z barvnim lepilnim trakom, razporeditev pa lahko spreminjate glede na letne čase in praznike. Fotografije lahko pritrdite tudi na LED svetlobno vrvico z majhnimi sponkami in ustvarite čudovito okrasitev doma s svojimi najlepšimi spomini. Za to DIY idejo priporočamo Retro fotografije.

Popolno mesto za vašo steno spominov

Poleg izbire fotografij je pomembna tudi izbira ustrezne stenske površine, ki je primerna za dinamično stensko dekoracijo. Upoštevati je potrebno tudi, da vsakemu prostoru pristaja drugačna postavitev in slog fotografij.

  • Dnevna soba: Stena za kavčem je popolna za vaše najljubše fotografije. Te stene ne opazite samo vi in ​​vaša družina, ampak tudi vaši gostje. Zato to površino okrasite s fotografijami rojstnih dni, porok ali čudovitih družinskih trenutkov.
  • Spalnica: Površina nad vzglavjem postelje je primerno mesto za izpostavitev osebnih spominov. Nosečniške fotografije in fotografije dojenčkov in družinskih članov, popolna pa je tudi za spomine z vaših počitnic na plaži.
  • Predsoba: Foto stena zlahka popestri dolgočasno steno predsobe. Stene hodnikov navadno nudijo veliko prostora za kreativno razporeditev stenskih dekoracij. Izberite fotografije s svojih potovanj, družinskih počitnic ali celo tiste najpreprostejše, a toliko bolj čudovite, vsakdanje trenutke.
  • Stopnišče: Naklon stopnišča poskrbi za dinamično razporeditev fotografij. Ta stenska površina je idealna za izpostavitev družinskih fotografij v kronološkem zaporedju. Fotografije vašega otroka iz vrtca so lahko v spodnji liniji, fotografije z maturantskega plesa pa na zgornji.
  • Kuhinja: V tem prostoru zelo dobro delujejo motivi, povezani s hrano ali počitniškimi fotografijami. V kuhinji se natisi fotografij zlahka umažejo, zato v tem primeru svetujemo praktičen material stenske dekoracije - fotografijo za akrilnim steklom, ki jo je enostavno očistiti.
Stenska foto dekoracija z družinskimi fotografijami ob stopnišču
Stene stopnišča so kot nalašč za nizanje lepih spominov v obliki stenskega dekorja. Svoje fotografije lahko razobesite v kronološkem vrstnem redu.

Ustvarite popolno steno spominov

Obstaja veliko možnosti za ustvarjanje stenske foto dekoracije. Ko izberete svoje najljubše fotografije, izberite primerno mesto, kamor jih boste nanizali.

CEWE ekipa vam želi veliko zabave pri ustvarjanju svojega najlepšega foto kotička!

Od oblikovalskih nasvetov do formatov fotoknjig

Vaši spomini bodo postali oprijemljivi