Stanje naročila
Fotokioski
Informacije
08 205 91 91

Moj uporabniški račun

Prosim izberite...
Ob odjavi se iz varnostnih razlogov izbrišejo vsi neshranjeni projekti in vsebina vaše košarice.
Trenutki po dolgem družinskem sprehodu

Foto nasveti

Kako naj fotografiram svoje otroke? Enostavno in veselo!

Avtor: Nico Lindner

A pripravite fotoaparat, ko želite visokokakovostne <a href=«https://www.cewe.si/fotografije.html«>fotografije</a>? Načrtujete fotografiranje do največje potankosti? Pri slikanju otrok se kar sprijaznite s sledečo mislijo: popolnega recepta ni. Je pa veliko nasvetov, ob upoštevanju katerih lahko izboljšamo uspešnost fotografiranja. Naš svetovalec: Pascal Mühlhausen, CEWE fotograf

Tehnika? Seveda, a katera? Najpriročnejša!

Kljub vsem načrtom boste največkrat pri roki imeli pametni telefon, ko boste z otroci, zato računajte, da boste najlepše in najbolj spontane posnetke naredili tako ali tako s telefonom! Telefonski pripomočki še posebej dobro služijo na prostem, najnovejša tehnologija pa je izjemno primerna za ovekovečenje trenutkov v gibanju.<br><br>Kamera pametnega telefona ima tudi tiho delovanje – uporabite to možnost, da med spanjem poslikate otroke.

Fant si z očetom ogleduje leteče mehurčke.
Osupljivo, čudovito, a vseeno tako enostavno: mehurčki, ki očarajo starše in otroke. Kam letijo barvni mehurčki?

Je fotoaparat prevelik? Povečava in krajši čas zapiranja!

Če se imate možnost pripraviti na družinsko slikanje, potem uporabite teleobjektiv z žariščno dolžino najmanj 100 mm in krajšim časom zapiranja. Večina naprav ima t.i. športni način, v katerem so te nastavitve že predhodno nastavljene. Daljša žariščna dolžina omogoča večjo pazljivost, s povečavo pa lahko od daleč spremljate otroka, ki bo pozabil, da ga fotografirate. Tako so fotografije videti veliko bolj naravne, kot če jih posnamete iz neposredne bližine.

Otroka od blizu, a ne od zgoraj

Saj je logično: pri fotografiranju otroka v višini oči ustvarite samozavestnejše in bolj osebno vzdušje. Izgine resen pogled, s čim so posnetki veliko bolj naravni.

Fant gleda v objektiv skozi lestev
Kukuc – lestvica je popolnoma naravno ena izmed najboljših dodatkov pri fotografiranju.

Najdite ravnovesje z natančno časovno nastavitvijo

Pri družinskem fotografiranju je čas vaš najboljši prijatelj. Pustite si dovolj časa in tudi otrokom! Fotografije, ki so narejene na ukaz in po skrbno načrtovanem planu, so vedno videti prisiljene in nastavljene. Pomaga, ko pri fotografiranju v ospredju ni dejansko slikanje. Dovolite možnost za sprostitev in naravno obnašanje. Med fotografiranjem si privoščite premor, saj vas nihče ne priganja! Tudi med fotografiranjem je preživljanje skupnih trenutkov najpomembnejše!

Očka in mami norita s sinkčom na odeji.
Fotografiranje z družino brez obveznosti in z veliko smeha – prekrasen družinski dogodek!

Zahvala za priznanje

Če že govorimo o skupnih trenutkih sreče: po fotografiranju se zahvalite otrokom za njihovo potrpljenje in jih nagradite s skupnim igranjem ali manjšo sladkarijo! Fotografiranje naj ne bo nikoli prisila ali obveza, tako bodo v bodoče še raje sodelovali pri fotografiranju.<br><br>Veliko sreče vam želimo pri fotografiranju!

CEWE FOTOKNJIGE: veselje najdražjih je dvojno veselje

Pričnite z naslednjim projektom, ki se bo dotaknil srca